вівторок, 16 листопада 2021 р.

Толерантність починається з мене..

 






16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний День толерантності. Саме цього дня у 1995 році ухвалили Декларацію принципів терпи­мості та рішенням ЮНЕСКО запроваджено це свято. В Декларації йдеться про рі­вність усіх людей, незале­жно від віросповідання, етнічної приналежності чи кольору шкіри. Ці принципи записані у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

У вересні 2012 року на вимогу Ради Європи та українських правозахисників в Україні ухвалили антидискримінаційний закон.

Що таке толерантність? У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». Толерантність ‒ це готовність прийняти інших такими, якими вони є, і взаємодіяти з ними на засадах згоди й порозуміння.

З нагоди святкування Міжнародного Дня толерантності у ДПТНЗ "Славутський професійний ліцей" було створено "Дерево Толерантності","Скринька побажань", проводилась Акція "Толерантність врятує світ"- на листочках учні та викладачі висловлювали свої побажання та пропозиції щодо толерантного ставлення один до одного. Пропонуємо Вам:

  • переглянути відео, присвячене толерантному ставленню один до одного
https://youtu.be/CRJJY6sX4Sk
  • пройти онлайн-тест: «Наскільки Ви толерантні?»

Посилання: https://www.projectkesher.org.ua/ru/news/test-naskil-ky-vy-tolerantni/

Ми повинні поважати один одного, взаєморозуміти, проявляти терпимість та дотримуватися рівноправності. Ми всі різні, але рівні. Будьте толерантними!





Немає коментарів:

Дописати коментар

4 травня- Міжнародний день протидії булінгу

  #психологічна_служба  #Міжнародний_день_протидії_булінгу  Щорічно 4 травня відзначають Міжнародний день протидії булінгу, який   нагадує, ...