субота, 2 жовтня 2021 р.

Всесвітній день усмішки

У  ДПТНЗ " Славутський професійний ліцей" здобувачі освіти разом з психологічною службою  провели акцію " Подаруй усмішку" до  Всесвітнього дня усмішки, який із 1999 р. відзначають у першу п’ятницю жовтня.   За таке прекрасне свято ми повинні бути вдячні американському художнику Харві Беллу. Напевно, мало хто про нього чув, адже його творчість не була дуже цікавою для людей мистецтва і критиків. Але безсмертя цей художник отримав завдяки досить цікавому випадку, через який і з'явився Всесвітній день посмішки.

«State Mutual Life Assurance Company of America» звернулась з проханням до художника Гарві Белла (англ. Harvey Ball) придумати який-небудь яскравий символ – візитну картку компанії. Буквально за десять хвилин Гарві придумав і намалював так званий смайлик. Сталося це у 1963 р. Замовники прийняли роботу, заплатили Беллу півсотні доларів, виготовили значки з усміхненим обличчям і роздали всьому персоналу компанії. Успіх такої «візитки» перевершив всі очікування. Зовсім скоро миле обличчя з усмішкою стало з’являтися на футболках, бейсболках, конвертах, листівках, сірникових коробках. Белл вірив, що створений ним смайл давно перестав бути комерційним символом, а став інтернаціональним символом гарного настрою і усмішки. Тоді він вирішив створити Всесвітній день усмішки, який із 1999 р. відзначають у першу п’ятницю жовтня.






Немає коментарів:

Дописати коментар

4 травня- Міжнародний день протидії булінгу

  #психологічна_служба  #Міжнародний_день_протидії_булінгу  Щорічно 4 травня відзначають Міжнародний день протидії булінгу, який   нагадує, ...